In contact met wie je bent

Voordat Carin Vinke in aanraking kwam met lichaamsgerichte psychotherapie, was zij werkzaam in verschillende functies in de gezondheidszorg. Sinds 15 jaar heeft ze haar eigen praktijk. Eerst in de Jordaan in Amsterdam, sinds een jaar in Winterswijk Meddo.

“Het voelde voor mij als thuiskomen toen ik het brede terrein van lichaamsgerichte psychotherapie ontdekte,” vertelt Carin gepassioneerd. “Voor mij klopte het helemaal. In onze hedendaagse samenleving ervaren we vaak veel onvrede over hoe we functioneren. Er is een grote afstand tussen lichaam en geest, tussen gevoel en verstand. Lichaamsgerichte psychotherapie helpt je om die verbinding te herstellen en om meer in contact te komen met je binnenwereld én de mensen om je heen.”

Leef in overeenstemming met de signalen van je lichaam

Van burn-out, stress- en relatieproblemen tot trauma en rouw/verliesverwerking; met zulke uiteenlopende vragen kloppen mensen bij Carin aan. “Tijdens de intake zoeken we uit hoe we het probleem gaan aanpakken. Vaak kan ik zien waar de spanning zich bij opbouwt; het lichaam heeft veel te vertellen. Door verschillende lichaamsgerichte technieken en stress-regulerende oefeningen word je je bewust van de reacties van je lichaam, en leer je hoe je daar op een meer ontspannen, spontanere manier mee om kunt gaan.”

Met compassie

“Ik creëer een veilige omgeving waarin jij je vrij voelt ruimte te geven aan allerlei onverwerkte ervaringen en emoties. Zo kan je lichaam zich weer ontspannen. Maar stress kan ook ontstaan door dat vervelende stemmetje in je hoofd dat steeds zegt dat je niet goed bezig bent. Of je laat anderen voortdurend over je grenzen heen gaan; in relaties kan dit leiden tot pijnlijke patronen van ruzie en terugtrekken. Door met meer compassie naar jezelf te kijken, kun je vrede sluiten met moeilijke stukken in jezelf. Daar word je beter van.”